تادانه

نسل چهارم داستان‌نویسی در ایران
http://www.ibna.ir/images/docs/000221/n00221351-b.jpgمحمود قلی پور، یکی از مولفان کتاب، درباره انگیزه نگارش و گردآوری کتاب «جریان چهارم؛ مروری بر آثار نویسندگان نسل چهارم داستان نویسی ایران» به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: در این کتاب مصاحبه هایی با هفت نویسنده گنجانده و همراه با هر مصاحبه نقدی نیز بر همه آثار این نویسندگان نوشته شده است.
وی اضافه کرد: ناتاشا امیری، سپیده شاملو، فرشته توانگر، مهسا محبعلی، یوسف علیخانی، محسن فرجی، محمدحسن شهسواری و حسن محمودی، نویسندگانی هستند که در این کتاب با آنان مصاحبه و آثارشان مرور شده است.
قلی پور درباره گزینش نشدن دسته دیگری از نویسندگان این نسل در این کتاب توضیح داد: مبنای گزینش از نگاه ما نویسندگانی بودند که بعد از دوم خرداد سال 76 به نوشتن و چاپ کتاب دست زده اند؛ چرا که این سال و آغاز دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی نقطه عطفی را در جریانات اجتماعی و سیاسی ایران رقم زد. ضمنا نگارش و تدوین این کتاب حدود هفت سال طول کشید و در آن موقع بسیاری از دوستان جوان داستان نویس فقط یک کتاب داشتند که معیار ما داشتن بیش از یک کتاب بود. در واقع می توان گفت که این نویسندگان نمایندگانی از نسل چهارم داستان نویسی ایران هستند.
این داستان نویس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر موضوعاتی که در مصاحبه با این نویسندگان مطرح شده، گفت: با این هفت نویسنده درباره جهان داستانی شأن صحبت کردیم و ناخودآگاه در میان بحث ها، دریچه‌های موضوعات اجتماعی باز شد و به میان آمد و به این ترتیب بسیاری از مسایل اجتماعی جامعه پیرامون مطرح شد.
قلی پور درباره احتمال ادامه یافتن این مجموعه و مصاحبه با دیگر نویسندگان این دسته گفت: در واقع اهتمام ما بر ادامه این برنامه است، ولی براساس نیاز جامعه و مخاطبانی که ما را همراهی می کنند، این مسیر را ادامه می دهیم؛ چرا که واضح است که نویسندگان نسل چهارم داستان نویسی ما یقینا فقط این هفت نفر نیستند.
کتاب «نسل چهارم داستان نویسی ایران» کاری از محمود قلی‌پور، کاوه فولادی‌نسب و مریم کهنسال نودهی 274 صفحه است و به تازگی از سوی انتشارات نگاه به بازار کتاب راه یافته است.

Labels:

youssef.alikhani[at]yahoo[dot]Com
0 Comments:

Post a Comment